Tijdens de 11stedenzwemtocht van Maarten van der Weijden is er via de gelijknamige foundation ruim 5 miljoen euro opgehaald voor verschillende onderzoeken naar kanker. Een groot deel van deze donaties is via het online donatieplatform van iRaiser gedaan.
De Maarten van der Weijden Foundation wil de komende jaren meer fondsenwervende activiteiten gaan opzetten om zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar kanker. Voor deze nieuwe ontwikkelingen heeft de stichting wederom gekozen voor het platform van iRaiser om haar hierbij te ondersteunen.

Maarten van der Weijden zegt: “Na het succes van 2018 heb ik het volste vertrouwen dat iRaiser ons ook in de komende jaren geweldig zal ondersteunen. De medewerkers zijn zeer betrokken, het is prettig samenwerken en de mogelijkheden van het platform passen uitstekend bij onze ambities voor de toekomst. Wij zijn erg blij dat we door sponsors dergelijke overeenkomsten kunnen sluiten. Hierdoor kunnen wij onze belofte aan de donateurs, dat 100% van de donaties naar het onderzoek gaat, ook blijven waarmaken.”

“Natuurlijk zijn wij ontzettend trots dat wij de komende jaren de Maarten van der Weijden Foundation blijven ondersteunen Nu is er een meerjarig contract getekend, hieruit blijkt het in ons gestelde vertrouwen. Onze Sales Manager Leontine Vreeke heeft in meerdere gesprekken met Maarten goed kunnen zien waar zijn ambities liggen en kunnen aangeven wat de mogelijkheden zijn van ons vernieuwde platform. Wij kijken er als team enorm naar uit om een bijdrage te mogen leveren aan zo een belangrijk doel”, aldus Jonas Hoving, Country Manager Nederland iRaiser.

De Maarten van der Weijden Foundation en iRaiser werken samen aan een vernieuwd donatieplatform voor de stichting welke in het eerste kwartaal van 2019 live zal gaan.

Over de Maarten van der Weijden Foundation:
De stichting is in 2017 opgericht om geld op te halen in het belang van de kankerpatient. De eerste activiteit van de stichting was de organisatie van de 11stedenzwemtocht, waarmee ruim 5 miljoen euro voor kankeronderzoek is ingezameld. Alle donaties gaan 100% naar het doel toe, noodzakelijke kosten worden door sponsors betaald.

Over iRaiser Nederland:
iRaiser is een leverancier van SaaS oplossingen voor non-profit organisaties. Wij werken voor NGOs, stichtingen, politieke partijen, onderwijsinstellingen, musea, culturele organisaties, religieuze instellingen en stichtingen van bedrijven die zich bezig houden met corporate responsibility. Wij voorzien non-profit organisaties van software tools die hen in staat stellen om meer geld, meer zichtbaarheid en meer bewustzijn te creëren voor hun doel met minder moeite.
iRaiser bedient meer dan 450 top organisaties zoals het WNF, het Rode Kruis, Artsen zonder Grenzen, Unicef, het Leger des Heils en het Louvre in 16 landen. Sinds 2012 heeft iRaiser organisaties geholpen om meer dan 600 miljoen euro te werven, waardoor iRaiser marktleider is in Europa op het gebied van online fondsenwerving. iRaiser heeft kantoren in Frankrijk, Nederland, Italië, Denemarken, het Verenigd Koninkrijk en België en breidt uit in heel Europa.